Σχετικά με το Ιδιαίτερα Μαθήματα .net

Το idiaitera-mathimata.net δε σχεδιάστηκε από εκπαιδευτικούς. Σχεδιάστηκε από γονείς.


Τα τελευταία χρόνια οι ιστοσελίδες με μικρές αγγελίες έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο. Η καταχώρηση μιας αγγελίας με ιδιαίτερα μαθήματα είναι συνήθως δωρεάν και δεν προηγείται κανένας έλεγχος των όσων γράφονται, ούτε καν η στοιχειώδης ταυτοποίηση του τηλεφώνου. Ο καθένας λοιπόν δηλώνει ότι θέλει και ότι πιστεύει ότι πείθει. Σχεδόν κανένας από εμάς τους γονείς δεν ζητά να δει το πτυχίο, το μεταπτυχιακό κ.λ.π. του εκπαιδευτικού. Θέλουμε τον καλύτερο διδάσκοντα για το παιδί μας αλλά πολύ συχνά βλέπουμε πως η καλόπιστη επιλογή μας δεν ανταποκρίνεται στα έργο και στα αποτελέσματα που περιμένουμε να δούμε.

Με πρωτοβουλία λοιπόν μιας ομάδας γονέων που θέλουν την καλύτερη δυνατή επιλογή διδάσκοντα για τα παιδιά τους δημιουργήθηκε το idiaitera-mathimata.net.

Από τον Σεπτέμβριο του 2012 οπότε ξεκίνησε, καθιερώθηκε ως μια από τις πιο αξιόπιστες πηγές εύρεσης εκπαιδευτικών για ιδιαίτερα μαθήματα.

Βασικά σημεία στα οποία ξεχωρίζει το idiaitera-mathimata.net από άλλα sites μικρών αγγελιών.

  • Είναι στοχευμένο στον τομέα της εκπαίδευσης και αφορά μόνο σε ιδιαίτερα μαθήματα. Δεν δουλεύει με τη λογική ότι κάποιος που βλέπει γενικά αγγελίες θα πέσει τυχαία πάνω σε μία αγγελία ιδιαίτερων μαθημάτων. Είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε όλη η δυναμική της ιστοσελίδας να επικεντρώνεται αποκλειστικά σε αναζητήσεις ιδιαίτερων μαθημάτων ανά περιοχή και μάθημα.
  • Γίνεται ένας στοιχειώδης έλεγχος των εκπαιδευτικών. Κάθε γονέας που θέλει να προσλάβει έναν εκπαιδευτικό έχει το δικαίωμα να ζητήσει μέσω της ιστοσελίδας την πιστοποίηση των στοιχείων που δηλώνονται στην αγγελία και κάθε διδάσκοντας που αναρτά την αγγελία του πρέπει να είναι σε θέση να πιστοποιήσει με τα κατάλληλα έγγραφα τα όσα δηλώνει. Σε πρώτη φάση εμείς κάνουμε επιβεβαίωση του τηλεφώνου και από τον Αύγουστο 2014 ζητάμε τούλάχιστον το βασικό τους πτυχίο και επιβεβαιώνουμε τα διδακτορικά που έχουν κατατεθεί στο Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
  • Δεν είναι ΔΩΡΕΑΝ. Οι γονείς για να δώσουμε χρήματα για ιδιαίτερα μαθήματα περιμένουμε ο εκπαιδευτικός να έχει επενδύσει κόπο, χρόνο και χρήματα για τις διδακτικές υπηρεσίες που θα προσφέρει στα παιδιά μας. Δεν αναζητούμε τον ευκαιριακό και τον τυχοδιώκτη αλλά εκείνον που επενδύει στις διδακτικές του υπηρεσίες και στο όνομά του.
  • Προβάλλει έξυπνα τους διδάσκοντες. Ο κάθε εκπαιδευτικός έχει δική του σελίδα προβολής. Στη σελίδα αυτή ανακατευθύνονται τα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης για ιδιαίτερα μαθήματα στη δική του περιοχή και για το μάθημα που διδάσκει.